Close
0 produkter
Du har ingen varer i handlekurven.
Produkter
  Filters
  Preferanser
  Søk

  Linotrykk - Vi har utstyret du trenger!

  Vi har det du trenger til linotrykk

  Linotrykk på 1-2-3

  Linotrykk, eller linoleumsnitt, lino eller linosnitt om du vil - er en enkel og morsom trykketeknikk. Du kan trykke med både vannbasert akrylmaling eller med oljemaling. 

  I grafisk terminologi defineres linoleumstrykk som høytrykk. Det vil si at motivet som skal trykkes er det som ikke er skåret vekk på platen. Med linotrykk kan du få effekter som ligner på tresnitt. Linoplatenes overflate er derimot mykere, og det gjør den enklere for deg å bearbeide. 

  Dette trenger du

  • Linokniver med forskjellige blader
  • Linoleumsplater
  • Gummivalse, farger og papir.
  • Bruk en treplate som skjæreplate, helst med en list som kant, så den ikke glir på bordet når du skjærer i linoleumsplaten

  Ønsker du å lære hvordan du trykker? Du finner vår enkle, korte guide her. 

  Farger til lino- og monotrykk

  Vi anbefaler vannløselig Lefranc & Bourgeois Block Printing Colour eller Golden OPEN slow drying acrylics - en saktetørkende akrylmaling, men det meste som avgir farge og tørker kan brukes. Ønsker du å bruke oljemaling trenger du Block Printing Medium. 

  Lefranc & Bourgeois vannløselig trykkfarge i 13 farger. Linofargen er vannbasert og egner seg godt til linotrykk, tresnitt og tekstilprinting og til bruk på skolen. 

  Gå til L&B trykkfarge i nettbutikken

  Bland dine egne trykkfarger med OPEN fra Golden Artist Colors. OPEN fra Golden er en akrylmaling med vesentlig lengere tørketid enn tradisjonelle akrylmalinger. På grunn av den langsomme tørketiden egner OPEN seg også veldig godt til ulike trykketeknikker, som tresnitt, lino og mono.

  Les mer om Golden OPEN her


  Linoleumsplater

  Tradisjonelle linoplater

  Standard, tradisjonell brun linoleumsplate til linotrykk. Motivet tegnes på platen og skjæres frem med linokniver. Finnes i tre formater A5, A4, og A3.

  Soft cut linoplate - en mykere linoplate

  Soft cut linoplate - en ekstra myk linplate som er lett å skjære i. Den er spesielt gunstig for barn og andre som syntes tradisjonell linoleum er hard og vanskelig å skjære i. Kommer i tre størrelser. Disse platene har noe kortere holdbarhet enn de tradisjonelle linoleumsplatene. Den myke overflaten er lettere å arbeide med. SoftCut gir gode trykkresultater på papir, kartong og tekstil. Egner seg også på buede trykkflater siden platene er mer fleksible enn tradisjonelle linoleumsplater.

   

  Vårt utstyr for linoleumstrykk

  Vi har et godt utvalg av kniver og valser for hobby og profesjonelle.
  For nybegynnere anbefaler vi verktøysett med skaft og 5 ulike blader. Våre valser kommer i bredde fra 12 - 20 cm.
  Tradisjonelle linoleumsplater: A5, A4 og A3.

  Vi tilbyr også praktiske arbeidsplater i tre som legges på bordet med hake for bordkanten.

  Gjør arbeidet enklere og sikrere. Fåes i formatene 20x30cm og 30x40cm.